4 stærke forskningsenheder skal sikre hurtigere proces fra forskning til patientbehandling

17/08/2017
 

De første Clinical Academic Groups blev præsenteret ved en lanceringsevent 12. juni.

 Flere politikere, direktører, forskere og andre interesserede havde den 12. juni fundet vej til 15. sal i det nye Mærsk Tårn ved Panum Instituttet. Her afholdte Region Hovedstaden og Københavns Universitet lancering af det nyetablerede samarbejde – Copenhagen Health Science Partners, og præsenterede ved samme lejlighed, de første fire Clinical Academic Groups (CAGs), som udgør kernen i samarbejdskonstellationen.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen indledte lanceringen med at fortælle om, hvorfor det er så vigtigt for regionen, sundhedsforskningen og ikke mindst patienterne, at vi er i stand til at samarbejde på tværs af institutioner.

De fire første CAG’s skal være med til at sikre forskningsbaserede nybrud i patientbehandlingen, international profilering og samtidig understøtte general transformation af sundhedsvæsenet i regionen.

De fire områder der fokuseres på i de første fire CAG’s er: “Fysisk aktivitet og sport i klinisk medicin”, “Allergi”, “Præcisionsdiagnostik i kardiologi” og “Translationel hæmatologi”.

Der kan her på siden findes yderligere information omkring de første fire CAG’s. Siden vil løbende blive opdateret.

Læs pressemeddelelsen fra dagen her: Pressemeddelse – Lanceringsevent 12 juni