Stor donation på 100 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden skal være med til at bane vejen for bedre behandling til patienter med hæmatologisk kræft

29/08/2017
 

Den store bevilling fra Novo Nordisk Fonden, skal bruges til udvikling af den translationelle stamcelleforskning ved Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Biology, DanStem ved Københavns Universitet, i forskningsprogrammet “Programme for Translational Hematology” (PTH). Bevillingen skal bidrage til at omsætte centrets forskningsresultater til nye behandlingsmetoder af særlige typer af leukæmi og diabetes til gavn for patienterne.

PTH-programmet er resultatet af et flerårigt samarbejde mellem forskere i DanStem, Biotech Research and Innovation Centre (BRIC) Københavns Universitet, og Finsenlaboratoriet, samt Hæmatologisk afdeling på Rigshospitalet.

PTH-programmet danner grundlaget for den Clinical Academic Group i Translationel Hæmatologi, som ledes af professor Kristian Helin fra BRIC og professor og overlæge Kirsten Grønbæk, hæmatologisk afdeling Rigshospitalet. Med NNF-bevillingen samt etableringen af CAG’en ”translationel hæmatologi”, er PTH-programmet så stærkt funderet, at det er muligt at gøre det tilgængeligt for patienter på både Rigshospitalet, Herlev og Roskilde.

For yderligere information:

Pressemeddelelse – Novo Nordisk Fonden

Pressemeddelelse – KU

Pressemeddelelse – Region Hovedstaden

Kontaktinformation
Professor Kristian Helin, kristian.helin@bric.ku.dk, tlf. 2875 5668
Professor og overlæge Kirsten Grønbæk, kirsten.groenbaek@regionh.dk, tlf. 3545 6086/3545 6080